Sju ting bare en ekte venn gjør

Hvordan vet vi at venninnen eller kompisen du er sammen med virkelig er din venn?

Hva gjør en ekte venn? 

Det spørsmålet har Randy Taran stilt seg selv. Titt og ofte skriver hun for avisa Huffington Post, hvor hun prøver å spre det glade budskap.

Taran er grunnlegger og leder for Project Happiness, en ideell organisasjon som jobber for å bedre folks mulighet for å spre glede gjennom sosial læring.

1. Fokuser på det gode

Du må ikke imponere ekte venner. Det er for mye hardt arbeid. Ekte venner ser under overflaten, og verdsetter de gode kvalitetene dine.

2. Vær deg selv

Sammen med dine ekte venner, kan du gråte eller le, være både tullete og alvorlige, og fortsatt føle varmen i det å ha en forbindelse med hverandre.

3. Godhet teller

Godværsvenner er morsomme å henge med i gode tider. Men du gjenkjenner ekte venner ved at de også viser en underliggende godhet når ting ikke er like bra.

4. Feil er en del av livet

Ekte venner dømmer deg ikke for feilene du gjør. Alle kan gjøre feil og feil er en del av livet.

5. Maktbalanse

Ekte vennskap handler ikke om at en skal være stjerne og den andre tjener. Det handler om å ta hver sin tur: å forstå og å bli forstått; bli støttet og være støttende, og å bry seg nok til at man fanger opp signalene vi sender.

6. Tilgivelse

Når konflikter oppstår, har ekte venner mot til å snakke ut om de på en direkte måte, ikke sladre til andre eller bare la irritasjonen øke på. Ekte venner tilgir.

7. Lojalitet

I et godt vennskap er lojalitet nøkkelen. Du vet at dine ekte venner alltid vil passe på deg.