Disse seks grønnsakene kan du gro om igjen uten å kjøpe nye!

Det hjelper litt på økonomien!

Det er smått irriterende å alltid måtte kaste grønnsaker fordi de har blitt dårlige, eller kjøpe inn nye som varer alt for kort.

Her har du løsningen du kan gjøre med ti ulike typer! Det er veldig enkelt, så om du ikke har grønne fingre trenger du ikke være bekymret.

To generelle tips for å kjøpe urter:

  • Kjøp urter med røttene fremdeles inntakt.
  • Vann urtene noen dager før du potter om

Hvitløk

food-1009472_1280

Når hvitløk begynner å spire får de en grønn stilk som stikker ut på toppen. Denne er kan være ganske bitter og gjør at man kan fort kaste den i søpla.

Putt dem heller i et glass med vann og la dem spire lengre! Stilken har en mildere smak, noe som gjør den perfekt til salater eller garnityr!

Bruk gulrotrestene!

SSBzWpD

Endene på gulrøttene trenger ikke havne i søpla. Bladene til gulrøttene inneholder masse godsaker som kroppen din vil sette pris på.

KK.no skriver at smaken er litt bitter og urteaktig og kan likne på stangselleri. Derfor kan de erstatte urter du kanskje ikke har når du skal lage mat.

Sett røttene i en boks med litt vann i bunnen og plasser boksen i et solrikt vindu.

Basilikum forevig

EYHYSWx

Kjøper du urter på butikken kan du enkelt holde liv i dem. Klipp av noen stengler på rundt 10 cm, putt urtene i et glass med vann og et vindu med direkte sollys. Når røttene har vokst noen centimeter kan du sette dem i potter.

Bruk restene fra vårløken

IqvCZWQ

På en snau uke kan få vårløken til å gro seg nok til et nytt måltid. Sett vårløken med litt grønt på og roten inntakt i et vannglass. Så enkelt!

Pakchoy

sAbqt1b

Denne grønnsaken er svært vanlig i det asiatiske kjøkkenet og har en god kålsmak.

Denne er like enkel som vårløken. Spar på roten og legg den i vann og sett den et sted med mye sollys.

Koriander

cilantro-1287301_640

Sett det du har igjen av koriander i et glass med vann. Når røttene har grodd seg lange nok flytter du de over til en potte. Her må du smøre deg med tålmodighet, men det tar et par måneder før den er tilbake til en hel plante igjen.

Via Imgur