På jakt etter forbrukslån? Les våre tips

Kredittkortet og starten på forbrukslånet

Forbrukslån

Er du på jakt etter et forbrukslån, eller har du allerede et forbrukslån og ønsker et nytt et? Da kan det være greit å følge med her. Vi ser på forbrukslån og hva det er for noe. Forbrukslån er lån uten sikkerhet, med andre ord snakker vi om forbrukslån uten sikkerhet. Lånet kunne vært kalt hva som helst, men det viktigste med hele strukturen er at du tar opp et lån uten at banken tar noen form for sikkerhet i det du eier eller kan stille som sikkerhet gjennom andre personers eiendom, som du får lov til å ta pant i. Forbrukslån er med andre ord kun et usikret lån. Det var ikke så vanlig med usikrede lån før. Det har blitt mye vanligere med usikrede lån de siste tiårene enn det har vært før. Før var det jo ganske vanlig at man hadde lån med sikkerhet i bolig eller andre typer eiendeler. Deretter kom kredittkortene, og kredittkortene var det første usikrede lånet som var på markedet.

Kredittkortene

De første usikrede lånene som kom på markedet var kredittkortene. Med andre ord, de forbrukslånene vi kjenner i dag springer ut av kredittkort tankegangen. På denne måten er forbrukslån egentlig en type kredittkortgjeld. Men, det er viktige forskjeller mellom forbrukslån og kredittkort. Kredittkort, som startet det hele, er som kjent ganske dyre lån hvor du kan bruke penger akkurat når du vil innenfor en viss grense. For å forklare akkurat hva som menes med dette er det viktig med et eksempel. Får du et kredittkort med 100.000 kroner kan du bruke opptil 100.000 kroner på hva du vil når du vil. Du må trekke kortet for å bruke pengene, eller logge inn på internett å overføre penger fra kredittkortet ditt til et annet sted. Når du så har brukt pengene og det er stopp, så slutter kortet å fungere. Når det slutter å fungere så må du betale ned kortet til det fungerer igjen. I tillegg til dette må du betale på kortet hver eneste måned eller så slutter det å virke.

Fordeler med forbrukslån

Det finnes mange fordeler med forbrukslån sammenlignet med kredittkort. Det er viktig at du har en struktur. Alt her i livet krever en struktur. Når du har en struktur er det lettere å komme seg opp om morgenen, det er lettere å finne på noen på fritiden og det er kjekkere å være produktiv på jobb. Forbrukslånet krever at du betaler hver måned til det er nedbetalt. Når det er nedbetalt er du ferdig med lånet og du kan fortsette med å betale på noe annet. En annen fordel med forbrukslån er at du kan få tilgang til en sum som er høyere enn kredittkort, hvis du hadde søkt på det. De fleste får kredittkort når man søker på det, men her er det beløpsbegrensninger. Forbrukslån har også grenser, men grensene trenger ikke være akkurat det samme.