Forskere har funnet oppskriften på et godt sexliv

Det krever hardt arbeid.

De fleste vil være enige i at man må lære hverandre å kjenne og vite hvilke knapper man skal trykke på for at sexen skal bli himmelsk.

Forskere ved University of Toronto har gjennomført en undersøkelse der de har forsøkt å finne svaret på hva som gir det beste sexlivet.

Undersøkelsens konklusjon baserer seg på et forskningsprosjekt med 1900 deltakere. Deltakerne inkluderte både hetero- og homofile.

Forskerne har funnet ut at deltakerne har en periode på to-tre år der de er svært fornøyde med sitt sexliv. Etter denne «honeymoon-fasen» daler både lyst og utvikling.

Det er her det store skillet skjer. Forskerne deler deltakerne i to grupper: de som jobber aktivt med å prate om sex og utvikle seg, og de som tror at et fantastisk sexliv «bare skjer» fordi dere er tvillingsjeler.

«De som mener at man har en seksuell skjebne bruker sexlivet som et barometer på forholdet deres og  tror at problemer på soverommet betyr problemer i hele forholdet», sier Jessica Maxwell ved University of Toronto.

Disse har altså ikke den samme gnisten på soverommet etter den såkalte honeymoon-fasen.

«De som mener at man må jobbe for å løse sine seksuelle problemer ikke lar det påvirke resten av forholdet».

De konkluderer med at de er de parene som aktivt jobber sammen med å bedre dette aspektet av forholdet føler seg mest tilfredsstilte og mener sexlivet er bedre.

«Vi vet at uenigeter i sexlivet kan være uungåelige i lengden. Sexlivet er som en hage, det trenger vann og næring for å vedlikeholdes», sier Maxwell.