Hver fjerde person er immun mot junkfood, viser ny forskning

Junkfood er ikke bra for deg.

Eller det var i hvert fall det vi trodde. En amerikansk studie, publisert hos The Journal of Clinical Investigation, stiller nemlig spørsmål ved det mange anser som en absolutt sannhet.

Ingen negativ helseeffekt

Forskere ved det amerikanske universitetet Washington University School of Medicine i Missouri oppfordret 20 mennesker om å spise ekstra mye fastfood i en hel måned. Økningen tilsvarte en gjennomsnittlig økning på 1000 kalorier.

Men selv om alle 20 erfarte vektøkning som følge av det økte kaloriinntaket, var ikke helseeffekten den samme hos alle deltakerne i studien. 

Så mange som en fjerdedel av de som var med på studien, opplevde ingen forverring av helsen, viser studien.

Mangler forklaring

Seniorforsker ved Washington University’s Center for Human Nutrition, Samuel Klein, uttaler overfor engelske Daily Mail, at studien understreker behovet for mer forskning på sammenhengen mellom overvekt og helseproblemer.

– Forskningen viser at noen overvektige folk er beskyttet for de uønskede metabolske effektene som følger av moderat overvekt, mens andre er disponert for å utvikle problemer, sier Klein til avisen.

Hva som forårsaker dette, har ikke Klein noe godt svar på. 

– Kan det være genetisk betinget, spesifikke matvarer, fysisk helse, mental helse, eller til og med mikrobene du har i magen din, spør han overfor Daily Mail.