Fem serier du muligens ikke har hørt om som du må få sett under vinterdvalen

Vi vet at du sitter i sofaen og leser dette.

Vinteren er her og det betyr at man flytter innendørs, lager et slott av tepper og puter i sofaen, kjøper noe digg og pakker seg inn i ull.

Det er TV-tid.

Vi vet at du sitter med tøflene på og leter etter en serie du kan følge med på.

Dette er våre serietips til vinterdvalen:

1. Westworld

I denne cowboy/sci-fi-mashupen drar vi til en nær framtid. Westworld er en attraksjonspark utenom det vanlige. Den er bebodd av roboter som oppfører seg, ser ut som og virker som vanlige mennesker. Her kan gjestene leve ut sine villeste fantasier helt uten konsekvenser, enten det er å drepe, være helt eller delta i orgier.

Serien er basert på filmen Westworld fra 1973. Med fantastiske skuespillerprestasjoner av Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood og Ed Harris er dette vår vinterfavoritt.

2. Planet Earth 2

Om du har sett Planet Earth 1 vet du hva vi snakker om. Dette er tidenes beste naturserie!

Med fantastiske bilder får vi oppleve fascinerende hendelser i naturen, akkompagnert av stemmen til Sir David Attenborough.

3. Black Mirror

Black Mirror er noe helt for seg selv. TV-serien er en rekke av historier om de mørke sidene av media og teknologi. Denne britiske serien er en blanding av bekmørk humor og satire.

4. The Knick

Har du noen gang lurt på hvordan man gjorde medisinske framskritt med de simple verktøyene på 18- og 1900-tallet? Svaret får du i The Knick.

I denne serien følger vi leger og personale på Knickerbocker-sykehuset i New York på begynnelsen av 1900-tallet. Det er brutalt og rått. Steven Soderbergh (Traffic, Sex Lies And Videotapes, Sideeffects) og Clive Owen gjør serien til en terningkast seks-opplevelse.

5. Peaky Blinders

Vi befinner oss i Birmingham rett etter første verdenskrig. Industri, krig og vanskelige tider er bakteppet for historien om gangsterne i Peaky Blinders-gjengen. Den ambisiøse lederen Thomas Shelby er lei av å være en middelmådig gangster, han vil bli lederen av Birminghams undergrunn.