Derfor kan DAB+ være noe det beste som kunne skjedd radio

Annonse

geneva4Det nærmer seg dagen der den første regionen med FM-nett legges på is og radioen i Norge beveger seg inn i framtiden med digitalradio, eller DAB+.

FM-nettet skrus av regionvis i Norge. Først ut er Nordland fylke, mens prosessen vil foregå fram til desember 2017.

En slik omstilling i hverdagen kan være vanskelig, for vi vet at gammel vane er vond å vende. Det blir en overgang for mange – men det kan også være verdifullt for brukeropplevelsen og åpne muligheter i framtiden.

Her har du åtte enkle grunner til hva digital radio vil bety for deg:

1. Skruhjulet blir historie

Du har garantert opplevd at du må treffe helt presist med skruhjulet eller frekvensen på radioen for å få inn signalet, men lyden blir aldri optimal. Du må derfor velge å lytte til musikkhistoriens karameller akkompagnert av spraking og dårlig lyd. Vel, aldri mer!

2. Klokkeren lyd – ingen skurring

Det vil være en merkbar skurring fra FM om du ikke har optimalt signal, men med DAB vil det være krystallklar lyd. Lyden på DAB+ bygger på de samme prinsippene som strømmetjenester som Spotify og Tidal.

3. Du får flere kanaler, slik at du kan høre det DU vil

Valgmulighetene blir større med DAB+, noe som gjør at du kan bruke radio slik du vil. Du vil få et vidt spekter av kanaler å velge mellom, bare i april 2016 var 18 forskjellige kanaler tilgjenglig på DAB+. Du står helt fritt til å velge om du vil høre på klassisk, jazz, barneradio eller rock på kjøreturen din.

4. God lyd på hytta (eller hvor som helst)

DAB-dekningen tilsvarer FM-dekningen. Særlig gjelder dette for NRK, mens kommersielle kanaler som P4 har faktisk bedre dekningen på DAB enn på FM! Det betyr at du kan ta med deg DAB-radioen på hytta og høre på akkurat det som passer deg, uten å bekymre deg for signal.

5. Radioen har aldri før vært så mobil og enkel

Vi mennesker er alltid på farten, og da er det også viktig å kunne ha med seg radioen hvor som helst. Med en liten og nett radio som Geneva Touring S kan du ta med deg radioen akkurat dit du vil. Den har også bluetooth, slik at du kan ha trådløs tilkobling og lytte til podcastene eller musikken du har på telefonen.

geneva1

6. DAB+ gir flere muligheter i framtiden

FM-radio ble oppfunnet på 30-tallet og har sine begrensninger. Med digital radio er det flere muligheter. Hvem vet hva vi trenger eller kan få til i framtiden?

Ett eksempel er at kanaler kan opprettes på kortere varsel og det kan prioriteres høyere kvalitet på ulike tider av døgnet.

8. DAB er på god vei til å bli radiostandarden i Europa

Norge er langt fra å være alene om å satse på DAB. Danmark, Storbritannia og Sveits er land som har omfavnet digitalradio. I tillegg er Tyskland, Italia, Frankrike og Belgia i startfasen av å utvikle DAB. Det betyr at en bilferie sørover i Europa ikke vil bli preget av radiostillhet.

8. Tilpass radioen til dine behov

Med en moderne og stilren radio kan du tilpasse radioen etter dine behov. Den har et lekkert design som gjør at den heller pryder hylla på kjøkkenet, enn at den tar plass.

Lyd og Bilde Danmark mener at Geneva Touring S den lekreste reiseradioen de har sett på lenge.

Du legge inn favorittkanaler, inntil 20 timers batteritid og blåtann. Det gjør at radioen blir din og en personlig eiendel. Touring S har både DAB+ og FM.

geneva3

Geneva Touring S koster 1995,- og leveres i rød, cognac og sort.

God lyd har aldri sett bedre ut.