Dette er Snapchat-triksene alle burde kunne

Den populære bildedelingstjenesten Snapchat har over 100 millioner aktive brukere i måneden som sender over 400 millioner snaps hver dag.

Fristelsen til å sende et bilde til utvalgte venner som kun kan sees mellom 1-10 sekunder før det forsvinner for evig, er tydeligvis stor.

Appen er likevel ganske basic, men det en del skjult funksjoner som gjør at du kan få mer ut av appen (PS. vi har tatt utgangspunkt i Snapchat på iPhone)

1. Få mest ut av standardinnstillingene

Sørg for at du har lastet ned siste oppdatering til appen, før du åpner den.

Når det er gjort trykker du på det lille tannhjulet til høyre i appen.

Her kommer du inn på dine personlige innstillinger for appen. Trykk så videre inn på Ytterligere tjenester > Administere.

Her kommer du inn på denne siden:

Her kan du aktivere en rekke bonustjenester, som filtere, blitz på fremsiden av telefonen, muligheten til å spille av en snap igjen og spesiell tekst.

Huk av alle så viser vi deg hvordan du går frem videre.

2. Bruk spesiell tekst

Å skrive tekst på snapper er gøy, men hvis du taster inn bokstaven T ved siden av blyanten (som under) åpner du en verden av muligheter:

Hvis du nå trykker på den store T-en kan du nå skrive og bruke emojis av en større størrelse.

3. Ekstra farger!

Har du fått noen snaps hvor noen har tegnet med svart og hvitt, og lurt på hvordan de klarer det? Vel, det er ikke så vanskelig.

Etter du har tatt et bilde, trykker du på blyanten. Så holder du fingeren nede på farge-regnbunen og drar fingeren ut på selve bildet.

For hvitt drar du fingeren opp mot venstre, for svart ned mot høyre.

Om det er vanskelig å forstå, se videoen under:

4. Få filter til bildene

Når du har tatt et bilde i appen, kan du dra flippe gjennom en rekke filter ved å flikke fingeren på skjermen (som å bla over til neste side) mot høyre eller venstre.

5. Bytt fra kamera på baksiden til forsiden kjapt

Dette er bare en liten snarvei. Hvis du er glad i å ta selfies, kan du kjapt bytte mellom dine to kamera ved å dobbel-trykke på skjermen inne på kameramodus.

6. Spill av en snap om igjen

Alle bildene: Rikke Lange (som ikke er snapchat-ekspert, men gjør så godt hun kan)

Noen ganger har man det litt for travelt, og glemmer å følge med når man åpner en snap. MEN, det er en mulighet til å se den om igjen.

Dette gjelder bare den siste snappen du mottok, og du kan bare gjøre dette en gang om dagen.

For å gjøre det trykk du ned på snappen du vil se om igjen, og du får opp boblen du ser på bildet over, og trykker spill av igjen.

7. Bla gjennom Stories

Noen ganger har man ikke sjekket venners oppdateringer (såkalt Din Story med google-translate norsken du finner i appen..) på en stund, og da kan det fort ligge flere minutter med bilder der.

I stedet for å se gjennom alle, kan du enkelt trykke på skjermen mens "story-en" vises, og komme til neste snap.

Så, nå kan du gjøre vennene dine sjalu med dine ninja-snapchat skills!

/via Mashable