7 vanlige drømmer alle har og hva de faktisk betyr

Det er mange av oss som opplever å drømme om noe sært, og så forklare det til en venn, bare for å så innse at vennen har hatt samme drøm.

Selv om forskere ikke er helt sikre på hvorfor så mange av oss opplever de samme drømmene, kan man i det minste finne svar på hva drømmene betyr i psykologiens verden.

Her er hva noen av de mest vanlige drømmer vi har betyr:

1. Du faller

Kilde: BBC

Dream Dictionary skriver at dette er den vanligste av alle drømmer. Den skal bety at du er i ferd med å minste kontrollen over f.eks. jobben din, forholdet ditt eller økonomien. 

Disse drømmene oppstår som regel når du er stresset over å miste noe i livet ditt, og er ekstra vanlig om du lider av depresjon.

2. Du er helt naken foran en folkemengde

Kilde: Giphy

Denne drømmen er så vanlig at det har blitt en popkulturær klisje. Disse drømmene er ofte svært pinlige og veldig realistiske, og studier antyder at 4 av 5 mennesker vil ha slik drøm i løpet av livet sitt.

Det er flere måter å tyde en slik drøm, men som regel betyr det at du er redd for å bli avslørt eller skammer deg over noe du har gjort og at du har skyldfølelse for noe. 

Det kan også tyde på at du prøver for hardt å være noe du ikke er eller er redd for at du ikke får nok oppmerksomhet.

3. Tennene dine er borte

Kilde: NBC

Drømmer om at du har mistet tennene, tennene dine blir trukket eller er i ferd med å råtne, er normalt og på grensen til mareritt. Disse drømmene er mer vanlig jo eldre du blir, og symboliserer som regel at du er redd eller bekymret for å bli eldre.

Om du drømmer om å miste tennene dine kan det også betyr at du er redd for å miste noe eller noen eller at du sliter med å gi slipp på noe. 

De kan også tyde på at du føler at du er i ferd med å miste kontrollen i forholdet ditt eller at du er redd for å feile.

4. Du kan fly 

Kilde: Walt Disney Productions

Dette er en favoritt blant mange, fordi disse drømmene er så utrolig spennende.

Disse drømmene er av typen hvor du er helt klar over at du faktisk drømmer og du kan manipulere verden rundt deg og ha ganske fritt spillerom. Ganske kult, med andre ord.

Disse drømmene betyr, vel, ingenting! Det er bare hodet ditt som belønner deg med en kul drøm.

5. Du blir jaget/forfulgt

Kilde: Socialphy

Man regner med at alle har hatt en slik drøm i løpet av livet. Noen eller noe som du enten kan se eller ikke jager deg, og du prøver å løpe fra dem/det.

Grunnen til at du har en slik drøm er som regel relatert til stress, angst eller fobier som du har ignorert og som nå krever å bli tatt på alvor. 

Det kan også bety at du føler deg tynget ned av for mye ansvar eller at du prøver å fortrenge noe. 

6. Du trodde du sto opp, men sover enda

Kilde: Fox

Det høres sprøtt ut, men mange av oss drømmer at vi har våknet og stått opp. 

Disse drømmene har du som regel rett før du våkner og når du stresser eller bekymrer deg for noe som skal skje dagen etter, og du ønsker at den dagen skal bli helt perfekt. 

7. Du klarer ikke løpe

Kilde: Gifbay

Uansett for mye du prøver, klarer du ikke få beina til å lystre, eller så møter du en usynlig vegg mens du løper, eller så løper du i 'slow-motion'. 

Disse drømmene er stressende og frustrerende så det holder, og oppstår som regel når du er lite selvtillit eller bare føler deg maktesløs.